• Mehmet Pektaş
    • Şair-Yazar
Mehmet Pektaş-Adam Olacak Çocuk serisi çıktı
İmzalı kitap ve toplu sipariş için tıklayın
Mehmet Pektaş-Avanaklar Kahvehanesi çıktı
Mizahi öyküler okumak için tıklayın
Ayasofya ve Mehmet Akif'e dair kitaplar çıktı
İmzalı kitap ve toplu sipariş için tıklayın

Ana sayfa

Derginin bu sayısında Mehmet Pektaş’ın yanı sıra Rasim Köroğlu, Ahmet Süreyya Durna, Mehmet Gözükara, Lütfü Kılıç, Ahmet Yalçınkaya, Mehmet Osmanoğlu, Yılmaz Türk, Memik Kömekçi, Cahit Can, Ercan Sağlam, Tayyib Atmaca, Tacettin Şimşek, Mustafa İmir, Haşim Kalender, H. Musa Tuncer, Kadir Karaman, Ramazan Demirtaş, Kazım Gök, Murat Kahraman, Sebahattin Karadaş, Halit Yıldırım, Mustafa Işık, Aslan Avşarbey, Hasan Basri Meses, Yasin Şen, Âşık Ali Ataş, Osman Gazi Turaç ve Metin Özarslan’ın yazı ve şiirleri yer alıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 40 Naat kitabı yayımlandı. 40 seçkin şairin 40 naatından oluşan kitapta Mehmet Pektaş'ın "Ben Medineli Bir Çocuk" isimli şiirine de yer verildi. Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarındaki öğrencilerin ders başarılarını artırmanın yanı sıra meslekî, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal pek çok çalışma yaparak öğrencilerin okul âidiyetlerini geliştirdiklerini, bunun da öğrencilerinin gelişimlerini sağlayarak okul iklimi ve kurum kültürüne dönüştüğünü vurgulayan Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, daha önce hazırladıkları 40 Ayet Etkinlikleri, 40 Hadis Etkinlikleri, 40 Kavram Etkinlikleri, 40 Şair 40 Şiir Etkinlikleri, 40 Atasözü gibi 40 Naat çalışmalarının da büyük ilgiyle karşılanacağını belirtti.
Tek memur maaşıyla İstanbul’da ev alamayacağını anlaması zor olmadı Remzi Bey’in. Mega kentte eskisi gibi gecekondu yapmak da kolay değildi. Bu yüzden eşinin altınlarını peşinat olarak vererek Antalya’da bir kooperatife girdi. Yıllarca dişinden tırnağından arttırdığı ile kooperatifin taksitlerini ödedi de ödedi. Nereye gittiği belli olmayan ara ödemeler de cabası... Doğuştan hafif kambur olan beli, bu ödemeler yüzünden iyice bükülmüştü sanki. Defalara değişen başkanlara, kaçan müteahhitlere, sahtekâr ustalara, bu kooperatif bitmez diyen eşe dosta rağmen kooperatif bitti. Remzi Bey, iskân alınabilmesi için payına düşen yüklüce elektrik borcunu ve çevre düzenlemesi için istenen parayı da arabasını satarak karşıladı. Sonunda hayatının ikinci baharını, güzelim emeklilik yıllarını geçireceği dairesine kavuşmuştu.
Derginin bu sayısında Mehmet Pektaş'ın yanı sıra Âşık Ömer, Mehmet Gözükara, Tacettin Şimşek, M. Nihat Malkoç, Aslan Avşarbey, Halit Yıldırım, Nurgül Kaynar Yüce, Muzaffer Uslu, Fatma Uçarlar, Abdülkadir Uslu, Mustafa İmir, Salman Kapanoğlu, Memik Kömekçi, Hacı Musa Tuncer, İbrahim Şaşma ve Osman Gazi Turaç’ın yazı ve şiirleri yer alıyor.
Huylu huyundan vazgeçmez hesabı, Coşkun içeriden çıkar çıkmaz soluğu Abbas Baba’nın yanında aldı. Kolay yoldan para kazanmanın tadını almıştı. Torbacılığa kaldığı yerden devam etmeyi düşünüyordu. Güvenini kazandığı Baba’nın onu dört gözle beklediğinden emindi. Coşkun, Baba’yı adamlarıyla birlikte depodan bozma izbe bir bodrum katında poker oynarken buldu. İçeride dumanından göz gözü görmüyordu. Kısa bir kucaklaşma faslından sonra Baba ve adamları, oyuna kaldıkları yerden devam ettiler. Coşkun, bir sandalye çekip masanın kenarına ilişirken Baba, dudağının kenarına yerleştirdiği sigarayı ateşledi: “Anlat bakalım Coşkun. Ne var ne yok içeride?” diye sordu. Coşkun elleri titreyerek Baba’nın sehpanın üzerine attığı pakete uzandı. Paketin içinden bir dal çekip yokladı, umduğunu bulamamıştı: “Otlu cigara yok muydu patron?” dedi.
 5  ...