Yabancı Dil Öğreniminde Yeni Yöntemler Sempozyumu'na katıldık.
19-20 Eylül Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı tarafından yürütülen Leonardo da Vinci Yenilik Transferi projesi IMLIT kapsamında, “Yabancı Dil Öğreniminde Yeni Yöntemler” isimli uluslararası bir sempozyum düzenlendi.

Barida Otel Eğirdir Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyum, SDÜ Akademik Oda Orkestrası’nca sunulan müzik dinletisiyle başladı.

Açılış konuşmalarında ilk olarak söz alan ve Leonardo da Vinci Yenilik Transferi projesi IMLIT hakkında bilgi veren Proje Yürütücüsü SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Uysal, projenin, Türkiye’de turizm sektöründe çalışan bireylerin dil becerilerinin geliştirilmesini amaçladığını söyledi. İnsanların yaşamları boyunca öğrenmeye devam ettiklerini vurgulayan Uysal, “Bizler öğrenmeyi, öğretmeyi seviyor ve bunu uyguluyoruz.” dedi.

SDÜ rektörü Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise bu tür organizasyonların dünya barışında önemli roller üstlendiğini dile getirerek “Sizler şu an dünya barışına büyük katkı sağlıyorsunuz. Sizler şu an insanlığın mutluluğu için birden fazla tuğla koyuyorsunuz. Bu tür sempozyumların, projelerin sayısını artıralım. Barış ve mutluluk içinde, özümüzü kaybetmeden, Anadolu insanı olarak Hz. Mevlana’nın “Kim olursan ol gel” düsturuyla öğretilerimizi dünya çapında uygulamaya geçirmeliyiz” diye konuştu.

Tamamına yakını davetli olarak katılan yerli ve yabancı akademisyenler sempozyumda bildirilerini sundular. Biz de sempozyumun ikinci gününde "Türkiye'de Farsça Öğretiminde Alternatif Öneriler" isimli tebliğimizi sunduk. Tebliğimizde, Fars dilnin tarihi geçmişi, Türkçe-Farsça ilişkileri, Türkiye'de Farsça eğitimi ve karşılaşılan sorunlar üzerinde durduktan sonra Farsça öğretimine dair önerilerimizi aktardık. 

Sempozyumun bilim dünyasına önemli katkılar yapmış olduğunu düşünüyor ve emeği geçenlere teşekkür ederek ilimizde bu tür etkinliklerin tekrarını diliyoruz.

kaynak: http://w3.sdu.edu.tr/Haber.aspx?id=2216
  
2003 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın