• Mehmet Pektaş
    • Şair-Yazar
Cesur Kaşifler çıktı.
5 kitaplık yeni seri. Çocuklar bu seriyi çok sevecek.
Adam Olacak Çocuk Serisi
Seri yeni kitaplarla devam ediyor.
Macera kitapları çıktı.
Dr. Mehmet Pektaş'ın 5 kitabı birden çıktı.

Ana sayfa

Biliyorsunuz imam olarak atamam yapıldıktan sonra camileri karıştırıp yanlış camide göreve başlayınca adım Sakar Hoca’ya çıkmış başıma da gelmedik kalmamıştı. Son vukaatım olarak bekar zannedip evli bir kadına göz koymuş bunu da kadının kocasına yani abimin asker arkadaşı Salim’e anlatmıştım. Salim de sevabına bu kızla evlenmeme aracılık etmek istemişti. Çeşme başında Salim’e âşık olduğum kızı yani kendi karısını gösterince olanlar olmuştu. Kaymakam derhal tayin isteyip başka bir yere gitmemizi istedi. Benim canıma minnetti. Aşkımı anında kalbime gömüp güle oynaya tayin istedim. Olacak ya tayin bizim memlekete çıktı. Valizimi bile almadan otogara koştum. Terör belası yüzünden o zamanlar ulaşım çok sıkıntılıydı. Memlekete doğrudan otobüs yok. Önce konvoyla Van’a, oradan Erzurum’a Erzurum’dan Ankara’ya…
Halit Bey, pek çok roman yazarının edebiyata şiirle başlayıp öyküyle devam ettiğini biliyoruz. Sizin yazarlık kariyerinizde bu süreç nasıl işledi? Ben, edebiyata şiirle başladım. Şiirlerimde mini hikâyeler anlatırdım. Halen şiirlerimdeki olayları kronolojik bir sıra ile yazarım. Tıpkı bir hikâyedeki giriş, gelişme ve sonuç bölümleri vardır şiirlerimin. Bu durum beni hikâye yazmaya yönlendirdi. Hikâyede Ömer Seyfettin, Bekir Yıldız ve Necip Fazıl’ın takip ettikleri Maupassant tarzı olay hikâyesi metodunu benimsemiştim. Roman yazmayı uzun soluklu bir iş olarak görüyordum ve pek düşünmüyordum. Buna rağmen 1994 yılında Erzurum Pasinler’de askerlik vazifesini ifa ederken “Kuyuda Bir Yusuf” isimli bir roman denemesi yaptım. Fakat o defteri kaybetmiştim. Bu yüzden pek fazla dile getirmediğim bir dosya olarak kaldı hafızamda.
Dizi bitti. Reklamlar başladı. -“Kahve içer misin?” dedi kadın. Adam irkildi. Sesin nereden geldiğini anlamaya çalışır gibi sağına soluna baktı. Kadın, oda kapısındaydı: -“Kahve yapacağım içer misin?” dedi tekrar. Adam ilgisiz bir ses tonuyla: -“Olur.” dedi. Kadın odadan çıktıktan sonra adam, oturduğu yerden arkaya doğru uzanıp perdeyi araladı, dışarıda hafif bir yağmur vardı. Sokak lambasının ışığından bunu görebiliyordu. Perdeyi kapatıp yerinden kalktı. Balkon kapısını açtı. Balkonu yıllar önce kapattırmışlardı. Burada iki berjer, bir de sehpa vardı. Eve gelen misafirlerden sigara içmek isteyen olursa burayı gösteriyorlardı. Berjerlerden birine oturup cama vuran yağmur tanelerini seyretmeye başladı.
Açıkkara'nın bu sayısında Mehmet Pektaş'ın yanı sıra Feymanî, Mustafa Sade, Ertuğrul Çoban, Tacettin Şimşek, Kenan Yavuzarslan, Ali Kemal Yiğit, Âşık Hazım Demirci, Halit Yıldırım, Mehmet Osmanoğlu, M. Nihat Malkoç, Hacı Musa Tuncer, Yasin Şen, Mehmet Aluç, Zekeriya Çakabey, Osman Gazi Turaç ve Tayyib Atmaca'nın yazı ve şiirleri yer alıyor.
Şehir Defteri, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Özel Sayısı ile çıktı. Mehmet Pektaş, bu özel sayıya İstiklal Marşı'nın 8. kıtasını tahlil ederek katıldı. 10 yazarın her bir kıtayı ayrı ayrı ele aldığı çalışma farklı bakış açıları sunuyor.
... 22 ...